Април
28 четвъртък

София хартиен арт фест

чт, Април 28, 2016 - пн, Юни 13, 2016
София, Столична

Описание

София хартиен арт фест ще гостува за първи път в НДК. Ще бъде представена голяма експозиция в съответствие с концепцията на тазгодишното издание – Трансформации с хартия. Откриването на фестивала е на 28 април. Той е предшестваща част от тазгодишното издание на „Салон на изкуствата”.

Във фестивалната програма ще бъдат представени, както творби на родни художници, така и гостуваща изложба на членове на Световната асоциация за хартиено изкуство, посветена на 30-годишнината от създаването на Асоциацията. След София изложбата ще обиколи още 15 музея по света.

В събитието е включена и дискусия на тема „Трансформация в пространството” в рамките, на която авторите ще представят всички проекти и ще ги обсъдят с участниците, а на 5 май ще бъде отличен най – добрият проект.

На 11 май в НДК, по време на откриването на 21-то издание на „Салон на изкуствата”, всеки ще може да се разходи по уникална “Хартиена улица”. Там ще присъстват много творци, ще бъдат демонстрирани различни техники, а почитателите на хартиеното изкуство ще могат да вземат участие в създаването на произведения от хартия.

ctjq3zvagjgvcc_scale1500x1000.png hartia_malyk_format_ia_-_peaceful_dream_box_by_kathy_guest_side_1142 paper_18918618_002

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Още събития

Може би ще посетите