Юни
08 Пон

Странджа Пее и Танцува 2020 -МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА СЦЕНИЧНИТЕ ИЗКУСТВА

пн, Юни 08, 2020 - пн, Юни 08, 2020
Приморско, Община Приморско

Описание

Многожанров

Фестивала е включен в културната програма на гр. Приморско и се провежда с любезното съдействие на общината. Освен създаване на празнично настроение, целта ни е: да  привлечем младите хора към съпричастност за съхраняване на обичаи, бит, нрави, отколешни традиции, културно наследство, което запазва  идентичността ни в Европейското семейство; да дадем шанс за изява на значителен брой деца и млади хора и да допринесем за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици и др.) и агресията; Размяна на творческа информация и развитие на постиженията в дадените танцови стилове и музикални направления.


УЧАСТНИЦИ

Могат да участват колективи и отделни изпълнители без ограничения във възрастта в някои от следните номинации: Съвременна и народна хореография; Вокал; Инструменталисти; Театър на костюмите; Циркови трупи; Театрални групи.


КРИТЕРИИ ЗА УЧАСТИЕ

За участие във фестивала е необходима акредитация на участниците, която се осъществява при следните условия:

Задължително попълване на заявка по образец /Application form /, в която се посочва: жанра, наименованието, избраната програма, датата на пристигане; възрастова група; творческата биография на колектива; видеозапис; цветни фото снимки и рекламни материали; точен адрес, телефон, факс и e-mail за кореспонденция.

Забележка: Заявката за участие се попълва Online на www.wse.bg

Акредитирането се осъществя от художествен съвет при следните критерии:

  • Съответствие на заявката с условията на регламента;
  • Богатство на творческата биография;
  • Оригиналност на костюми, танци, песни и оркестър;
  • Участия в други международни изяви;
  • Участие в други мероприятия и фестивали на „Асоциация Български Фолклор” и “ЕВРОГРЕЙД”

Участниците, които бъдат одобрени от художествения съвет, ще бъдат уведомени писмено, след което в срока определен в уведомлението, трябва да внесат фестивална такса, съгласно финансовите условия за участие на посочената банкова сметка.


Фестивала има конкурсен характер.
Конкурс се провежда, когато в дадена номинация има три или повече участника
/солисти, колективи/

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София