Юли
31 петък

Събор „Върховръх свири и пее”

пт, Юли 31, 2020 -
гр. Перущица, Община Перущица

Описание

Родопски традиции, обичаи, ритуали, музика и хора, курбан за здраве и вкусни чевермета на втория национален родопски събор „Върховръх свири и пее“.

За втора поредна година родолюбиви и инициативни жители на вилна зона – Върховръх организират на 03.08.2019 г. /събота/ Национален родопски събор „Върховръх свири и пее“, на който ще бъдат представени родопските традиции, обичаи и ритуали, а акцентът ще са магическите кукери, родопски песни и каба гайди.
Заедно с храната за духа, ще има и храна за тялото, осигурена безплатно от спонсори и дарители. Курбан за здраве и вкусни и ароматни чевермета ще се въртят по време на Върховръшкия събор, който ще продължи през целия ден и ще приключи вечерта с голям съборен огън.

За седемнадесети път Туристическо дружество „Върховръх“ – Перущица, със съдействието на общините Родопи и Перущица, организира Областен Събор „Върховръх – 2019 г.”. По традиция народното веселие сред красивата природа на вилната зона ще се проведе в първата събота на месец август. Над 150 участници от вокални и танцови състави от Казанлък, Ръжево Конаре, Стамболийски, Кадиево, Дуванлии, Пазарджик и Перущица огласиха Родопа планина с народни, стари градски, естрадни песни, стихове за родината, ще извият кръшни български хора.

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско