Юли
04 четвъртък

Театрален куклен фестивал „Шарено петле”, Плевен

чт, Юли 04, 2019 - пн, Юли 08, 2019
Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен, Плевен

Описание

Второто издание на фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ ще донесе много изненади. Организатори на събитието са Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

В рамките на фестивала ще се проведат 11 събития за малки и големи. Всички спектакли ще се играят в залите на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и е в рамките на сезон 100 на театъра. Събитието е свързано и с 60-годишнината на кукленото изкуство в Плевен.
Откриването на второто издание ще бъде на 4 юли /четвъртък/ от 18.00 часа пред сградата на театъра. Държавният куклен театър от Стара Загора ще представи „Фолклорна магия“, постановка на Боньо Лунгов, под режисурата на Константин Каракостов. Сценографията и костюмите са дело на Диляна Първанова.
След шоуто за цялото семейство, следва спектакълът за възрастни в голямата зала от 19.30 часа. Държавният куклен театър от Видин е поканен да представи „Хронолог“, създаден по идея, режисура и сценография на Езекел Гарсия Ромеу /Франция/.
Фестивалната програма ще продължи до 8 юли с 12 представления, от които четири са за възрастни. Ще се представят български трупи, обиколили света, с голям международен отзвук за тяхното изкуство.
Амбицията на селекционерите на феста е да представят тенденциите в развитието на кукленото изкуство.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора