Октомври
01 Пон

XI Театрален фестивал "Панаир на младите"

пн, Октомври 01, 2018 - пт, Октомври 05, 2018
Младежки театър "Николай Бинев", Столична

Описание

Младежки театър „Николай Бинев“ за 11-а година организира ежегодния театрален фестивал „Панаир на младите“. След успешните и предизвикали огромен интерес последни две издания, и през 2018 г. „Панаирът на младите“ е посветен на SITE-SPECIFIC театъра.
През ранната есен на 2018 г. Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018 г.
SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство. Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване.
Тази година пространствата, които сме избрали са 3, като отново не изневеряваме на себе си и за поредна година сме включили ново пространство, до което публиката никога не се е докосвала. Това пространство е специалната изненада, която ще представим пред вас съвсем скоро. Другите две пространства са Климатичната инсталация, която подава въздух за цялата сграда и Апартамента над касата на театъра.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София