Август
01 Неделя

Традиционен плувен маратон "Галата - Варна"

нд, Август 01, 2021 - нд, Август 01, 2021
Нос Галата, Варна, Варна

Описание

Традиционен плувен маратон „Галата – Варна“, който се е превърнал в емблематично за града спортно събитие тази година ще се проведе на 1 август 2021 г. В надпреварата се включват над 250 плувци основно от страната, но и от чужбина.

Традиционен плувен маратон „Галата – Варна“ е най-старото плувно състезание от този род у нас. Той се провежда всяка година от 1939-а насам, като старт няма единствено през 1944 г. поради политическите събития. Родоначалници на плувния маратон са инж. Георги Бърнев, инж. Васил Кърджиев и адвокатът Демирджиев, които първи преплуват разстоянието от Галата до Варна (около 4000 м) на 14 август 1914 г.

Един път в годината, през първата неделя на август, можете да прекосите варненския залив, разчитайки единствено на собствената си сила и издръжливост. Трасето на традиционния плувен маратон започва от Галата и завършва на втора буна, обхващайки разстояние около 4400 м.

Първите шестима от мъжете и от жените получават парични награди, както и най-бързите варненец/варненка, човек с увреждания и най-стар участник. Всички плувци получават фланелка и грамота за участие.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати