Юли
30 петък

Традиционен фестивал на малината - гр. Лозница

пт, Юли 30, 2021 - сб, Юли 31, 2021
гр. Лозница

Описание

За шеста година гр. Лозница в област Разград ще бъде домакин на Националното специализирано изложение на ягодоплодните и Фестивал на малината.
Празникът, организиран от общината и Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, ще се състои на 30 и 31 юли. Очаква се за фестивала в Лозница да пристигнат производители на малини от цялата страна. Всички те ще имат възможност да обменят знания и опит, да споделят постижения и проблеми, да се запознаят с новостите в бранша. В рамките на форума е предвидена и среща с представители на земеделското министерство.
На централния градски площад ще бъде организиран Фермерски базар за биопродукти и мед. Ще има конкурс за най-добро малиново сладко за палачинки и много изненади за малки и големи. Най-добре представилите се производители на ягодоплодни от страната ще получат награди в категориите: най-добър щанд, най-едри, най-вкусни и най-атрактивни плодове и продукти от тях. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат местни самодейни състави.
През втория ден гостите на празника ще имат възможността да посетят малинови полета на местни производители. Предвидени са и различни демонстрации, свързани с малинопроизводството и прибирането на продукцията.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско