Танцова къща "Приятели чрез танца" гр. Перник

Трето фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”

201620Сря
/04
Перник (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

На 20 април ще се проведе Третото фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”. Начало на събитието ще бъде дадено от 10:00 часа на сцената пред Дворец на културата – гр. Перник.

Фолклорният празник се организира с цел популяризиране, запазване и развитие на българския танцов фолклор. Участие могат да вземат всички клубове от страната, изучаващи български народни хора, като задължително условие е да не са професионалисти. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми. „Приятели чрез танца” ще се проведе в два основни раздела: фестивална програма и конкурсна програма – обработка на хоро. И за двете направления са предвидени три възрастови групи: детска (до 15 г.), младежка (до 25 г.) и смесена (без ограничения на възрастта). Във фестивалната част съставите трябва да представят две хора с времетраене до 6 минути, а участниците в конкурсната програма изпълняват  обработка на  хоро с времетраене до 4 минути. Групите имат право да участват само в един от разделите.

Компетентно жури, съставено от професионалисти в областта на танцовия фолклор, ще оцени изпълненията и ще присъди отличия. Ще бъдат връчени предметни и много други награди. Всички състави получават Грамота за участие.

Програма:

09:00 – 10:00 часа – Извършване на регистрация на групите и теглене на

жребий за реда на участие на групите / Общински младежки дом/

10:00 часа – Мегдански хора от Граово 

  • Граовско
  • Четворно
  • Сватбарско/самоковско/хоро – всички участници се залавят на ОБЩО хоро

10.30 часа Официално откриване на Фестивала и обявяване на групите и техните ръководители.

11:00 часа – Явяване на групите по реда на изтегления жребий

Докато журито заседава и обобщава резултатите, организаторите дават възможност на Всички участници да се включат в ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ  концерт.

Групите сами избират дали участват и с какво в този концерт , продължителността на изпълнението трябва да бъде от 3 до 5 мин.

Обявяване на победителите и награждаване.

Закриване на фестивала.

12814806_1006382972742954_7260574411478169917_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подобни събития
Разгледайте