Април
20 сряда

Трето фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”

ср, Април 20, 2016 - ср, Април 20, 2016
Перник, Перник

Описание

На 20 април ще се проведе Третото фолклорно надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”. Начало на събитието ще бъде дадено от 10:00 часа на сцената пред Дворец на културата – гр. Перник.

Фолклорният празник се организира с цел популяризиране, запазване и развитие на българския танцов фолклор. Участие могат да вземат всички клубове от страната, изучаващи български народни хора, като задължително условие е да не са професионалисти. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми. „Приятели чрез танца” ще се проведе в два основни раздела: фестивална програма и конкурсна програма – обработка на хоро. И за двете направления са предвидени три възрастови групи: детска (до 15 г.), младежка (до 25 г.) и смесена (без ограничения на възрастта). Във фестивалната част съставите трябва да представят две хора с времетраене до 6 минути, а участниците в конкурсната програма изпълняват  обработка на  хоро с времетраене до 4 минути. Групите имат право да участват само в един от разделите.

Компетентно жури, съставено от професионалисти в областта на танцовия фолклор, ще оцени изпълненията и ще присъди отличия. Ще бъдат връчени предметни и много други награди. Всички състави получават Грамота за участие.

Програма:

09:00 – 10:00 часа – Извършване на регистрация на групите и теглене на

жребий за реда на участие на групите / Общински младежки дом/

10:00 часа – Мегдански хора от Граово 

  • Граовско
  • Четворно
  • Сватбарско/самоковско/хоро – всички участници се залавят на ОБЩО хоро

10.30 часа Официално откриване на Фестивала и обявяване на групите и техните ръководители.

11:00 часа – Явяване на групите по реда на изтегления жребий

Докато журито заседава и обобщава резултатите, организаторите дават възможност на Всички участници да се включат в ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ  концерт.

Групите сами избират дали участват и с какво в този концерт , продължителността на изпълнението трябва да бъде от 3 до 5 мин.

Обявяване на победителите и награждаване.

Закриване на фестивала.

12814806_1006382972742954_7260574411478169917_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София