Септември
22 петък

Трюфел Фест 2017 – гр.Угърчин

пт, Септември 22, 2017 - сб, Септември 23, 2017
гр. Угърчин, Угърчин

Описание

На 22-ри и 23-ти септември 2017г. Община Угърчин и фирма „Хайд“ организират за втора поредна година Трюфел Фест 2017 – гр.Угърчин. Това единственият по рода си фестивал у нас, който е посветен на скъпата гъба. В района са открити първите трюфели на територията на България, която е и най-големият им износител.

Идеята на събитието е повече хора да разберат, че у нас има трюфели и отглеждането им е с голяма перспектива. Най-често отглеждания трюфел в България е летният черен трюфел, среща се и белият трюфел /най-скъпият трюфел/, но рядко.

Началото на Трюфел Фест 2017 ще е на 22-ри септември в 17:00ч., а паралелно с него ще започне и традиционният Угърчински панаир. В първата фестивална вечер на сцената на събитието ще се качат местни танцови ансамбли и Ива и Велислава Костадинови – внучки на Гуна Иванова. На следващият ден паркът на гр.Угърчин ще се превърне в италиански ресторант, тъй като цял ден Лео Бианчи ще готви трюфели за всички. Възможност да се включи в Трюфел Фест 2017 ще има и най-добрия приятел на човека. В състезанието „На лов … за трюфели“ домашните любимци ще търсят трюфели, а за тримата първенци ще има и награди.

Очакват Ви още много изненади, вкусотии и музика. Подробности за фестивала, както и инересни реципти и факти за трюфелите ще откриете ТУК

трюфел_фест_2017

трюфел_фест_16

фестивал_на_трюфела

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София