Читалище "Изгрев 1936" и кметството в Тюленово, както и на неф(н)ормална група "Тюленово"

Тюленово Арт фест 2015

201513Чет
/08
15Съб
/08
с. Тюленово

В село Тюленово от 13 до 15 август се провежда за първи път фестивал на изкуствата, имащ за цел да събере различни видове изкуства –  акустична музика и автори, свързани с морето. В Тюленово Арт фест 2015 са включени инициативи, търсещи да подчертаят вдъхновението на този скалист бряг – любимо място на пещерняци, водолази и гмуркачи. Въпреки че в малкото село целогодишно живеят само 40 души в пенсионна възраст, то през ваканционните месеци летуващите се увеличават многократно.

Село Тюленово всяка година привлича много интересни хора, идващи в него заради уникалната природа. От тази година в рамките на феста е включено кулинарното съревнование „Конкурс за най-добра рибена чорба“. Целта е да се подчертае значението на морето, а изискването е продуктите да са само от Черно море.

Вече стартира любителският фотоконкурс „Снимах Тюленово” в рамките на първото издание на Тюленово Арт фест. В конкурса може да участва всеки, без ограничения за възраст и местопребиваване. Участниците могат да изпращат до три снимки, които са тематично свързани със село Тюленово – брега, скалите, морето, селото, рибарите. Жури ще определи тримата носители на наградите, които ще се обявят и връчат в рамките на Тюленово арт фест. Класираният на първо място ще вземе 150 лева награда, вторият 100 лева, а третият ще се задоволи с 50 лева. Получените фотографии ще бъдат включени в изложба, посветена на Тюленово. Част от тях ще се публикувани в профила на фестивала във Facebook.

Община Шабла е основен спонсор на Тюленово Арт фест, организиран по идея и с усилията на Читалище „Изгрев 1936“ и кметството в Тюленово, както и на неф(н)ормална група „Тюленово“.

Антоанета Титянова

tulen3