Декември
20 Неделя

Фермерски фестивал Оборище 2020

нд, Декември 20, 2020 - нд, Декември 20, 2020
гр. София, парк Заимов, Столична

Описание

Мястото на провеждане се премества в Парк Заимов, алеята от бул. Янко Сакъзов към Театър София.
Заради хубавото време, заради хубавата храна, заради живота!
Фермерството е занаят. Дребното земеделие е мисия за връщане към традиции, към Природата, към култура на хранене и към начин на живот, който изпълва с цвят, вкус и аромати.
Достъпът до чиста, свежа, сезонна,
отгледана на българска земя храна е основен приоритет на Хранкооп вече цели 10 години. Да се оцени това като важно и да се предоставят удобни, живи и достъпни места в града, за да се срещат регулярно производители и потребители е основен наш приоритет и затова ние правим всичко възможно да убедим общините в София и из страната, че фермерските пазари имат своето място в облика на града, в неговия културен и социален живот.
Това извънредно и закъсняло издание на планирания ни за ежемесечно провеждане фестивал е резултат от това наше настояване и се надяваме да докажем, че мястото в Парк Заимов е изключително подходящо и желано място за фермерски пазари и събития.
Фермерският фестивал е част от календара на културните събития на Столична община и се организира от Кооперация „Хранкооп – София“ в партньорство с Фондация „За Оборище“ и с помощта на Пазари Юг ЕАД, Ресторанти „Добро“ и Dacia България.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София