Септември
14 петък

XIX Фестивал на старата градска песен "Дунавски спомени", Силистра

пт, Септември 14, 2018 - пт, Септември 14, 2018
салон в община Силистра, Община Силистра

Описание

Силистра за пореден път е домакин на деветнадесетото издание на Фестивала на старата градска песен „Дунавски спомени“. Проявата се провежда в салона на Община Силистра.

Като част от празничните дни на град Силистра 2018 г., фестивалът се е превърнал в традиционен празник на вечните, мелодични и въздействащи стари градски песни. форумът събира изпълнители на шлагерни песни от цялата страна. През тази година участват колективи от Силистра, Разград, Главиница и Бургас. Седем творчески формации от община Силистра ще зарадват публиката – групи за стари градски песни „Златна есен“, „Ретро“, „Чар“, „Интер“ и дует „Обич“ при Народно читалище „Доростол-1870“, Силистра, известната група „Камбанен звън“ и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище „Пробуда-1940“ в с. Калипетрово.

Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в града и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

На пл. „Свобода“ от 18.00 ч. на сцената ще излязат талантите на Музикална студия „ДО РЕ МИ“ с ръководител Бонка Скорчелиева. След тях ще пеят Тита и Павел и Венци Венц.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София