Юли
06 събота

Фестивалът "Дни на Италия", Бургас

сб, Юли 06, 2019 - нд, Юли 07, 2019
Морската градина, Бургас, Бургас

Описание

Бургазлии и гостите на града могат да опитат вкуса на Италия на фестивал, изпълнен с кулинария, музика и изкуство. Събитието отново ще се състои на същото място – до Пантеона в Морската градина, където ще бъде монтирана и сцена за музикалната част. Фестивалът „Дни на Италия“ се организира от Община Бургас и ще протече в два дни, 6 и 7 юли, събота и неделя. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати.

Ще има музикални изненади от италиански изпълнители, кулинарна демонстрация и дегустации, фото изложба и демо зони с представяне на италиански автомобили, кафе и вино. Специално участие в събитието има Община Генуа, която ще представи своя уникален сос Песто.

Най-важният въпрос на един фестивал с кулинарен профил е „Кой ще готви?“. Отговорът е Даниеле Индако и Емилиано Гузела – атрактивните шефове, които ще покажат най-доброто от своята национална кухня. Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са сред вкусотиите, които можете да опитате. Приготвените ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище „Отец Паисий“.

Музикалната част на фестивала също е приятна. Специално за „Дни на Италия в Бургас“ пристигат музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро. Участието им е в първия фестивален ден, 6 юли. На следващия ден, 7 юли, на сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists.

По време на фестивала ще бъде направено и специално представяне на книгата „Пътувам и ям из Италия“ на издателство „Прозорец“. Може да се види и фотографската изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена „Матера – нюанси“. Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт – София.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София