Ноември
23 събота

Фестивал „Ароматите на Индия“, Пловдив

сб, Ноември 23, 2019 - нд, Ноември 24, 2019
Мол Марково Тепе, Пловдив, Пловдив

Описание

Пъстра програма обещава фестивалът „Ароматите на Индия“ в Мол Марково Тепе в Пловдив с шарена смесица от вкусове и аромати. На събитието ще може да се насладите на вкусни индийски ястия, приготвени по автентични рецепти. Организаторите предлагат и едно невероятно пътешествие сред щандовете с традиционни сувенири, козметика и дрехи. Разгледайте и изберете изтънчен източен подарък, с който да зарадвате любимите си хора по повод предстоящите коледни празници.

Откриването ще се състои на 23 ноември от 11:30 часа с традиционни индийски молитва, песни и танци. През двата дни фестивалът ще стартира от 11:30 часа и ще приключва към 19:30 часа.

Програмата е интересна и разнообразна:

ВЕГЕТАРИАНСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ ОТ ИНДИЯ

Опознайте кулинарията на Индия. На двудневното събитие ще имате възможността да се насладите на автентична пикантна кухня. Индийски чай, пиво и вино и най-разнообразни специалитети за безмесно хранене – ориз басмати, идли, доса, чапати. Определено подбужда интереса, нали?

АЮРВЕДА И ЙОГА

„Майката на всички целебни науки” аюрведа ще бъде представена от Samsara Ayurveda & Wellness. Освен съвети за здраве на духа и тялото, специалистите от центъра ще бъдат на разположение за лични консултации. Йога инструктури ще демонстрират техники, подходящи за всеки, и ще ви научат как да излезете от контрола на лошите мисли.

КОЗМЕТИКА И СУВЕНИРИ

Пъстрите цветове в аксесоарите и платовете на Индия са едно от най-магичните неща, които можете да видите. На фестивала ще може да избирате между подбрани индийски сувенири, козметика и пъстри традиционни дрехи.

БЪЛГАРСКИ МЕД

А това е вкусната българска следа в събитието. Българският мед ще прави компания на индийския фестивал като добавя народен вкус към него.

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

В Мол Марково Тепе писателя Румен Леонидов ще сподели за подправките и тяхното място в нашия здравословен живот.

ТАНЦИ И РИСУВАНЕ С КЪНА

Ароматите на Индия предлага и забавление с музика, танци и рисуване. За това ще се погрижат от Индийски танци Kaya dance school, INDI ART CAFE – Ателие за рисуване с къна и HENNA NOMAD. Дамите ще могат да се преоблекат в сари и да получат рисунка с къна Мехнди. Всеки един гост на Мол Марково Тепе ще може да потанцува индийски танци и да присъства на танцови семинари.

Не пропускайте този цветен празник, изпълнен с танци, вкусни изкушения, красиви дрехи и още много интересни дейности.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София