Август
15 събота

Фестивал „Ехо в родния край - Георги Горелски" в Търнава

сб, Август 15, 2015 - сб, Август 15, 2015
село Търнава

Описание

На 15 август стартира третото издание на Общински фолклорен фестивал “ Ехо в родния край – Георги Горелски“ пред читалището в село Търнава. Търнавчани с доброволен труд издигнаха открита сцена в центъра на сцената, на която от 10 часа сутринта ще се изявят самодейци, деца, ученици, пенсионери, гостуващи самодейни състави. Народно читалище „Напредък 1898″, пое инициативата по изграждането на проекта, финансиран от програма за малки проекти „Участвам – Дарявам – Променям“  от фондация „Америка за България“.

Този проект е в отговор на потребността на самодейците, децата и учениците за тяхната всеотдайна апостолска дейност в съхраняването и опазването на българските традиции и добродетели. Фолклорният фестивал в село Търнава ни потапя в магията на местния фолклор и традиции. Замислен е като среща със съмишленици, които да се веселят така, както само българите могат. Новата сцена ще разнообрази колорита и общото звучене на изявите, изцяло се променя обстановката и възприятието на изкуството.

Общинския фолклорен фестивал „Ехо в родния край – Георги Горелски“ се провежда от 2013 г. и носи името на родения в селото народен певец. Празникът  доказва, че традициите, настоящето и бъдещето могат да обединяват усилията на хората в селото. Организира се от Община Бяла Слатина, Кметство и Народно читалище “Напредък” – с. Търнава.

Антоанета Титянова

tarnava tarnava1

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати