Април
30 събота

Фестивал "Завръщане" - с. Хотница

сб, Април 30, 2022 -
с. Хотница, Велико Търново

Описание

Фестивал „ЗАВРЪЩАНЕ“, основан на самоорганизация и в полза на българските творчество и автори, ще се проведе през май тази година, в село Хотница, до Велико Търново. Всеки, който желае да се включи в инициативата в подкрепа на българското изкуство, творци и създатели, е добре дошъл. Как можете да участвате във фестивала? Необходимо е единствено да сте автор в сферата на изкуството (музика, поезия, художествено изкуство, занаятчийство и др.).

Oсновната цел на фестивала “ ЗАВРЪЩАНЕ “ е да поощрява, стимулира и развива българските творци и творчество. Наследници сме на богати културни традиции, които е необходимо да възродим, съхраним и развием, да се събудят за нов живот, да се гордеем с тях и да са наша емблема пред света. А какво по-добро място за това от българската природа, на село, на открито, сред зеленина, слънце и здрава жизнена енергия! Друга цел е самоорганизацията и доброволчеството, в името на обща кауза, която в случая е развитие на българските създатели, творчество и култура. Да повярваме, че от всеки един от нас зависи да подобрим средата, в която живеем и заедно да осъществим промяната, която е в полза за цялото.

Името на фестивала „ЗАВРЪЩАНЕ“ символизира завръщане към изначалната природа на човека, а имено любов, творчество и емпатия. Първият формат на събитието се състоя на 19-ти Май 2018 г. с участието на група STOKHOLM и live loop артиста KOPRIVA, както и местни жители от с. Хотница. ЗАВРЪЩАНЕ цели да надгражда всяко свое следващо събитие и да се провежда и в други райони и села, в които има дейни хора с желание за развитие на техния край. С общи усилия да бъдем в полза на разрастването на българската култура и нейното популяризиране.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София