Юли
01 сряда

Фестивал за съвременна фотография "Фотофабрика"

ср, Юли 01, 2020 - нд, Август 16, 2020
Двореца, пл. „Княз Александър І“София, Столична

Описание

„Фoтофабрика“ е платфoрма за фотoграфски събития зa ширoката публикa. Фестивaлът прeдставя фотографията като изкуствo и интер зона, част от съвременнaта градска културнa среда.

Седмото издание на фестивала „ФотоФабрика“ се открива с изложбата Мemento Mori

Антон Кръстев, Валентин Стефанов, Васил Германов, Веселина Николаева,хВиолета Апостолова, Вихрен Георгиев, Георги Стоилов, Дориян Тодоров, Евгени Димитров, Мария Милкова, Михаил Новаков, Николай Дойчинов, Павел Червенков, Пепа Христова/Аня Полман, Светлана Бахчеванова, Стоян Ненов, Яна Лозева и Яна Паскова

Със специалното участие на Ървин Олаф

1 юли – 16 август 2020 

Вернисаж на 1 юли, сряда, от 17.00 до 20.00 часа,

при спазване на всички противоепидемични мерки и контролиран достъп 

Двореца, пл. „Княз Александър І“

Мemento Mori (“Помни, че си смъртен”) е наименованието на изложбата, с която се открива седмото поредно издание на фотографския фестивал „ФотоФабрика“. В нея са събрани кадри от 18 български автори, работещи у нас и в чужбина.

Фотографите приеха предизвикателството на ФотоФабрика да разкажат в кадри за безпрецедентните времена, в които живеем. Всеки избира своя фокус към темата – а тя неизменно е една: светът, който ни се случи, докато правихме други планове за него. Работите разказват с личния почерк на всеки фотограф за периода на извънредното положение, когато обективите гледаха и навън, но и навътре към собствените ни уголемени страхове, спрени планове и объркани надежди.

В изложбата специално участие взема и световноизвестният фотограф Ървин Олаф, който гостува на ФотоФабрика през 2016. В рамките на Memento Mori той ексклузивно показва слайдшоу със свои работи от серията April Fool, 2020 (“Априлска шега, 2020”), създадени по време на COVID 19. Снимките придават форма на емоциите и образите, парализирали автора, след като всички се събудихме в сюрреалистичния кошмар на пандемията, както казва Ървин Олаф.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора