Септември
27 петък

Фестивал за улични изкуства 6Fest в Капана - Пловдив 2019

пт, Септември 27, 2019 - сб, Септември 28, 2019
Капана - Пловдив, Пловдив

Описание

Като един истински пътуващ уличен фестивал, на 27 и 28 септември 2019 г. 6Fest Gabrovo гостува в Европейската столица на културата Пловдив и творческия квартал Капана. Основната фестивална програма ще бъде на 28 септември (събота) със съвременен цирк, куклен театър, улична магия, парад на кокили, огнено и светлинно шоу, спектакъл с марионетки и участието на Fireter, Igrachka-Plachko circus, Variété PLAN B, SoulMade Theatre Company, QUICK HANDS Project, Куклен Театър „Мале-мале“ / Puppet Theatre „Malle-malle“ и др.

Като част от Фестивала за улични изкуства 6Fest в Капана, на 27 септември (петък) ще се състои второто издание на новия формат Нощ на историите І Night of Stories. В пловдивската „Нощ на историите“ Night of Stories | 6Fest in Kapana местни творци от Града на тепетата ще разказват лични и семейни истории. Първата “Нощ на историите” беше в София на 22 май 2019 г. и в нея своите истории разказваха писатели и поети като Петър Чухов, Стефан Иванов, Йордан Ефтимов, Марин Бодаков, Виргиния Захариева и др.

Международният уличен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest е създаден в Габрово през 2017 г., за да обогати карнавалната традиция на Столицата на хумора и да подкрепи превръщането на най-старата градска зона в Габрово Шести участък в квартал на изкуствата. Досега 6Fest представи професионални улични артисти от България, Унгария, Венецуела, Испания и др., а сред най-зрелищните фестивални събития бяха каскада от летящ балон (за първи път на фестивал у нас), светлинен парад на кокили, танцово шествие.

Проектът „Фестивал за улични изкуства 6Fest в Капана” е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Май 10, 2024
Пловдив