Фестивал „Златни съкровища“, Етрополе

2022Неопределена през
Юни
гр. Етрополе (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Фестивалът дава възможност за изява на талантливи изпълнители от различни сфери на изкуството от цяла България, които се събират в Етрополе – град с многовековна история, сгушен в полите на гордия Балкан. В три последователни дни, в навечерието на празника на града Петровден, Етрополе посреща своите гости и представя най-атрактивните си традиции и обичаи, най-талантливите си изпълнители и творци и най-красивите маршрути за екскурзии и краткотраен отдих.

Във фестивала могат да участват изпълнители без възрастови ограничения от всички сфери на изкуството – певци, инструменталисти, танцьори, художници, занаятчии, актьори, които се представят на няколко сцени в града. Фестивалът няма конкурсен характер. Всички участници получават почетни плакети и грамоти за участието си във фестивала. Патрон на фестивала е кметът на общината генерал-лейтенант Димитър Димитров. Участниците се представят с програма с продължителност до 10 мин. на сцена с професионално осветление и озвучаване. В концертите участват и популярни артисти от различни жанрове. Местни и гостуващи производители, занаятчии и художници представят свои изделия в улица на занаятите.

Участниците и гостите във фестивала имат възможност да изберат някой от многобройните атрактивни маршрути за разходки и екскурзии, за да се насладят на красивите гледки в Етрополския балкан, да се докоснат до духовното и историческо наследство на България в съхранените църкви, манастири и паметници.

Подобни събития
Разгледайте