Май
31 Пон

Фестивал "Златни съкровища", Етрополе

пн, Май 31, 2021 -
гр. Етрополе, Етрополе

Описание

Фестивалът дава възможност за изява на талантливи изпълнители от различни сфери на изкуството от цяла България, които се събират в Етрополе – град с многовековна история, сгушен в полите на гордия Балкан. В три последователни дни, в навечерието на празника на града Петровден, Етрополе посреща своите гости и представя най-атрактивните си традиции и обичаи, най-талантливите си изпълнители и творци и най-красивите маршрути за екскурзии и краткотраен отдих.

Във фестивала могат да участват изпълнители без възрастови ограничения от всички сфери на изкуството – певци, инструменталисти, танцьори, художници, занаятчии, актьори, които се представят на няколко сцени в града. Фестивалът няма конкурсен характер. Всички участници получават почетни плакети и грамоти за участието си във фестивала. Патрон на фестивала е кметът на общината генерал-лейтенант Димитър Димитров. Участниците се представят с програма с продължителност до 10 мин. на сцена с професионално осветление и озвучаване. В концертите участват и популярни артисти от различни жанрове. Местни и гостуващи производители, занаятчии и художници представят свои изделия в улица на занаятите.

Участниците и гостите във фестивала имат възможност да изберат някой от многобройните атрактивни маршрути за разходки и екскурзии, за да се насладят на красивите гледки в Етрополския балкан, да се докоснат до духовното и историческо наследство на България в съхранените църкви, манастири и паметници.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София