Септември
20 петък

Фестивал „Изкуството на барока“, София

пт, Септември 20, 2019 - ср, Декември 11, 2019
Зала България, София, София

Описание

Фестивалът „Изкуството на барока” е част от Календара на културните събития на Столична община. ИЗКУСТВОТО НА БАРОКА се утвърждава като единствен по рода си фестивал за старинна музика в България. Той представя европейското музикално изкуство чрез исторически информирано изпълнение и на инструменти, съответстващи на епохата, в която са създавани произведенията, и чрез това подрежда София сред домакините на такива фестивали като Бaрселона, Лондон, Берлин, Истанбул, Букурещ и др.

Европейското турне на полския контратенор Якуб Йозеф Орлински и брилянтните инструменталисти от Il Pomo d’ Oro („Златната ябълка”) ще започне в София на 11 декември от 19.30 ч. в аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.

Програмата е посветена на различните проявления на любовта в оперния бароков репертоар и представя втория солов албум на Якуб Йозеф Орлински. Завладяващият контратенор, завършил „Джулиард” в Ню Йорк, се е превърнал в световна сензация не само заради извънредния си тембър и ярко сценично присъствие, но и заради увлечението си по… брейк танците.

11 декември, 19:30 ч, Аула на Софийски университет
Оркестър Il Pomo d’Oro
Якуб Йозеф Орлински – контратенор
Франческо Корти – чембало и диригент

В програмата: Хендел, Бонончини, Кавали, Хасе

Билети можете да закупите от EpayGo https://epaygo.bg/2431759279, от касите на EasyPay, както и на място пред залата непосредствено преди концерта

Фестивалът „Изкуството на Барока“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. 

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София