Август
29 сряда

Фестивал „Кино и храна“ - Варна 2018

ср, Август 29, 2018 - нд, Септември 02, 2018
Морска градина, гр. Варна

Описание

От 29 август до 2 септември 2018 във Варна ще се проведе първото издание на фестивала „Кино и храна“. Заради него морската ни столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино.

Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, сред които Адриана Гюзелева, Люси Евтимова, Станка Стоянова, Карина Попова, Таня Донева, Софи Йотова и други. Авторите на книги за здравословно хранене Кристина Тужарова, Здравка Максурова и Биляна Йотовска също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е  неустоимо вкусна, интересна и полезна.

Един от специалните гости на фестивала е Катето Евро, която ще ни докаже, че артистът е артист не само на сцената, като ни сготви свое любимо ястие и ни представи книгата си „Тетрадка за рецепти и спомени“. А издателство SMART BOOKS ще посвети In Memoriam модул на Антъни  Бурдейн – ресторантьор и кулинар, чрез който стотици хиляди преоткриха света чрез храната.

И понеже градското пространство не може без музика, ще го озвучим с разнообразни концерти във вечерните часове. На сцената ще се качат  P.I.F., Миленита, Del Padre, Филип Аврамов и групата му Джинджифил, любимката на варненската публика Polina, младата street изпълнителка Kopriva, Дея и Теодора. А DJ PAELLA ни е подготвил интересна демонстрация, по време на която ще видим как може да се готви и миксира едновременно! Димо от P.I.F. също е замислил да сложи престилката и да ни сготви любимите си талиатели малко преди да се качи на сцената.

Всяка фестивална вечер ще завърши подобаващо с кулинарен филм, прожектиран на голям екран под открито небе.

Фестивалът е с вход свободен, с работно време от 11:00 до 23:00 ч

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора