Август
31 сряда

Фестивал „Кулинарното наследство на Тракия” - Ивайловград

ср, Август 31, 2022 -
Ивайловград, Ивайловград

Описание

Кулинарен фестивал, който предлага местната кухня и ястия, които са приготвени от участници от България и други страни. Земеделски производители, професионални готвачи и любители, занаятчии и фолклорни изпълнители от региона и чужбина са поканени от организаторите на фестивала.

Посетителите могат да си закупят от продуктите на местните производители – мед, ивайловградски тахан, смокини, нарове, вино, билки и подправки. Събитието събра стотици посетители и гости не само от България.

Едновременно с кулинарния фестивал има демонстрация на стари занаяти, пресъздават се местни обичаи. Има и богата културна програма с участие на народни танцьори и певици – местни.

За поредна година в гр. Ивайловград се провежда Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия”. Предлага ви се страхотна възможност за развлечение и разнообразие, докосване до традиционният бит, култура и кухня на Тракия.

Организатори на Фестивала са Народно читалище “Пробуда 1914” Ивайловград, община Ивайловград и инициативен комитет и събитието е под патронажа на кмета.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София