Октомври
19 Пон

Фестивал "Листопад на спомените", Варна - отменя се за 2020

пн, Октомври 19, 2020 - вт, Октомври 20, 2020
Дворецът на културата и спорта, Варна, Варна

Описание

Тази година фестивалът няма да се проведе, заради пандемията.

Основан през 1997 г., фестивалът представя любителското творчество на пенсионерски състави за български фолклор, стари градски песни и шлагери.
Фестивалното състезание се провежда традиционно в пет категории:
Изпълнители на градски и популярни песни, естрадна музика, групи за автентичен фолклор , народни песни и танци, народни хорове и групи за обработен фолклор, хорове за школувано пеене, хорове за православни и църковни песнопения и духовна музика и художествено слово.

Фестивалът за артистични изяви на творци-любители на и над 55-годишна възраст  „Листопад на спомените” се провежда традиционно в края на октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Фестивалът се провежда от 1997 г. и събира на сцена любителски състави от пенсионерски клубове от цялата страна. В тазгодишното издание на „Листопад на спомените“ участие взеха над 1600 изпълнители, които се състезаваха в шест категории: Изпълнители на Градски и популярни песни, Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Класическо и школувано пеене, Авторски песни от всички категории и Художествено слово.Основан през 1997 г., фестивалът представя любителското творчество на пенсионерски състави за български фолклор, стари градски песни и шлагери. Фестивалът се провежда ежегодно през месец октомври и има за цел да представя и популяризира творческите изяви на колективи и индивидуални изпълнители в различни жанрове на изкуството.
Изпълнителите, които са на пенсионна възраст или над 60 и повече години, могат да се представят и от различни ведомства и организации.
Във фестивала участват непрофесионални състави и изпълнители. Изпълненията се оценяват от жури . В края на фестивала, изпълнителите получават награди.

 

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София