Съюз на пенсионерите, Фондация „Листопад на спомените“

Фестивал „Листопад на спомените“, Варна

2020Неопределена през
Октомври
Дворецът на културата и спорта, Варна (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Фестивалът за артистични изяви на творци-любители на и над 55-годишна възраст  „Листопад на спомените” се провежда традиционно в края на октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Фестивалът се провежда от 1997 г. и събира на сцена любителски състави от пенсионерски клубове от цялата страна. В тазгодишното издание на „Листопад на спомените“ участие взеха над 1600 изпълнители, които се състезаваха в шест категории: Изпълнители на Градски и популярни песни, Автентичен фолклор, Обработен фолклор, Класическо и школувано пеене, Авторски песни от всички категории и Художествено слово.Основан през 1997 г., фестивалът представя любителското творчество на пенсионерски състави за български фолклор, стари градски песни и шлагери. Фестивалът се провежда ежегодно през месец октомври и има за цел да представя и популяризира творческите изяви на колективи и индивидуални изпълнители в различни жанрове на изкуството.
Изпълнителите, които са на пенсионна възраст или над 60 и повече години, могат да се представят и от различни ведомства и организации.
Във фестивала участват непрофесионални състави и изпълнители. Изпълненията се оценяват от жури . В края на фестивала, изпълнителите получават награди.

 

Подобни събития
Разгледайте