Юни
30 петък

Фестивал "Магията на РИЛА планина"

пт, Юни 30, 2017 - нд, Юли 02, 2017
к.к.Боровец, Самоков

Описание

К.к. Боровец е първият курорт на Балканския полуостров, който не отдавна навърши 120г. В дните межди 30-ти юни и 2-ри юли 2017г. съюза на хотелиерите и собствениците в к.к.Боровец и Община Сакомов организират за четвърти път фестивала „Магията на РИЛА планина“.

Събитието има състезателен характер и участниците ще се състезават в няколко категории:

^^ Автентичен фолклор – със задължително изпълнение на 2 хора с обща продължителност 5мин. и условие едно от хората да е от Шопска етнографска област.

^^ Сценично разработен фолклор – в тази категория в рамките на 5мин. се изпълняват 2 танца.

^^ Балкански танц – тук е задължително изпълнението на един сценично разработен танц.

Журито и в трите категории ще следи за стила и характера на изпълнението, хореография, сложност на танца, автентичност и душевност, сценично поведение и атрактивност на изпълнението. Конкурсната част ще се проведе на 1-ви юли, а на 2-ри юли ще имате възможност на се потопите в магията на Рила като се изкачите с лифта до връх Ястребец, хижа Мусала, а за най-запалените – до връх Мусала.

В рамките на събитието ще можете да разгледате творби на майстори занаятчии, приложници, художници и творци и да се насладите на надиграването на любителски школи, състави, колективи и други непрофесионалисти. Всичко това на фона на величствената Рила.

Повече информация за фестивла ще откриете тук

Следете и събитието във Facebook

lg

kluhj

kjn

 

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"