Декември
12 събота

Фестивал на авторския театър - ФАТ

сб, Декември 12, 2020 - нд, Декември 13, 2020
Нов Театър НДК, София

Описание

Театър Драмеди и Сдружение Творци ви канят на първото издание от ежегоден Фестивал на авторския театър (ФАТ) на 12 и 13 декември 2020 година.
Театър Драмеди празнува 10 години през 2020 г и пилотното издание на ФАТ ще отбележи този празник с цели 2 дни творчество, синергия и вдъхновение!
  • Очакват ни 8 авторски представления, 2 уъркшопа, 2 дискусии. Интерактивно, неповторимо съдържание. Синергични театрални продукции, които извират от колективната творческа душа.
  • Фестивалът представя театрални постановки от български артисти, независими компании и продукции, като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката.
Цел на фестивала е популяризиране на авторския театър в България, обогатяване на театралната сцена, създаване на платформа за изява и среща между творците, подобряване социалния статус на актьорите и създаване на възможност за временна заетост на независими артисти.
Фестивалът ще се проведе в 2 дни в пространството на Нов Театър НДК. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
Фестивалната програма ще включва 8 авторски представления на творци от цялата страна, 2 театрални уъркшопа за участниците във фестивала, водени от експерти в областта, дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления и прожектиране на видео материали.
Участват: Театър Драмеди, Ованес Торосян, Искра Проданова- Варна, Танцова компания Дюн, Бургас, Playback театър „Тук и сега“, Театър Вижу- компания от незрящи актьори.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора