Септември
03 събота

Фестивал на балканската музика и кухня

сб, Септември 03, 2016 - нд, Септември 04, 2016
с. Орешак, Троян

Описание

Първото издание на „Фестивал на балканската музика и кухня“ ще се проведе на 3 и 4 септември в китното село Орешак, община Троян. Събитието ще се състои на голяма и красива поляна, която се намира в непосредствена близост до Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в Орешак. Тя ще бъде преобразена и пригодена за осъществяването на такъв вид мероприятие като капацитетът й ще успее да побере няколко хиляди посетители.

Неизменна част от фестивала ще бъдат бирарии, търговска част, ще има увеселителен парк за децата с множество атракциони, арт работилници, състезания през целия ден, както и конкурсна част, в която ще се състезават танцови ансамбли и оркестри от областта и страната.

На 3 и 4 септември фестивалните дни ще завършват с вечерни грандиозни концерти. Очакват се едни от най-големите сръбски, гръцки и български изпълнители да се качат на сцената. До момента се спрягат имената на Гъмзата, Деси Слава, Весна Змиянац, Бобан Здравкович, Андреас, както и името на естрадната певица Силвия Кацарова.

Водещ на събитието ще бъде хореографката на адреналинките от „Господари на Ефира“ Тамара Кривлева. В концерта ще вземат участие и момичетата от балет „Нова“.

На 5 септември ще бъде награждаването на победителите в различните състезания, проведени по време на фестивала.

Празникът се организира от двама местни троянски бизнесмени Красимир Баталов и Валентин Бечев.

boban-zdravkovich

Още събития

Може би ще посетите
нд, Юни 23, 2024
Банско