Юли
26 петък

Фестивал на боровинките - хижа Амбарица

пт, Юли 26, 2019 - пт, Юли 26, 2019
хижа "Амбарица, Троян

Описание

Всички пътеки водят към хижа Амбарица и всички уникални истории тръгват от хижа Амбарица. Това важи всяка година през Юли месец, откакто започна „Фестивал на боровинките“, който в последствие се превърна в „Боровинкови нощи“. Под ритмите на живата музика, танците и всички прекрасни неща, които се случват, когато се съберем там, ще представим и подбрани късометражни филми от цял свят и България, защото киното също е магия, особено на открито под звездите.
„Seen“ на режисьорите Петър Бояджиев и Николай Драганов – уникална история със забележителен визуален монтаж, преплитащ всевъзможните нива на комуникация през модерните технологии. Как обаче променят те взаимоотношенията ни?
Ще се върнем някъде 15 години назад с 2 филма. Единият, от Нова Зеландия, ще ни отведе в една лятна нощ на един паркинг и две коли. Чуденето на двете момчета как да убият скуката бива грубо прекъснато от момиче в другата кола, което им показва среден пръст. Как децата отработват ситуации, в които чувства емоции като големите?
Другият филм, от Обединеното кралство разказва за един човек, който на всеки концерт много държи да е първият, който ще започне да пляска. Това обаче не остава незабелязано и един пианист ще реши да му даде урок.
Ще покажем и един филм от Испания, отново изигран брилянтно от деца. Между тях ще възникне спор. Едното хлапе твърди, че има тунел във времепространството в двора на училището, а неговия приятел твърде, че това са пълни глупости. И двамата ще стигнат докрая, за да докажат техните разбирания.

Фестивал на боровинките край хижа „Амбарица“ в НП „Централен Балкан“ ще се проведе от 27 до 29 юли 2018 г. Ще има музика, забавления, състезания, филми, дискусии в три „боровинкови дни и нощи“.

Фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на хижа Амбарица. До хижата може да се стигне пеша или с високопроходим автомобил.

Тази година събитието е част от кампанията за събиране на средства за възстановяване на товарната въжена линия. Това е естествена крачка в развитието и обновяването на хижата през последните 5 години.

Станете и вие част от голямото амбаришко семейство! Елате и се забавлявайте с нас! Вход свободен!

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София