Март
11 събота

Фестивал на българския фолклор "Пролетно надиграване" - Варна

сб, Март 11, 2017 - сб, Март 11, 2017
гр. Варна, Варна

Описание

„Пролетно надиграване“ Варна 2017 събира танцови състави от цялата страна в Grand Mall на 11 март. Централното събитие на фестивала ще е посветено на народния танц, а съпътстващи изложби ще дадат възможност на многобройните посетители на най-големия търговски център в морската столица да се потопят в автентичното изживяване на народната традиция.

Надиграването ще бъде в 3 категории: Танцови състави, Школи и клубове за народни хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови състави участниците ще се състезават в три възрастови групи – до 13 г., от 14 до 18 г. и над 19 г.
Специален гост на фестивала ще бъде легендарният Ансамбъл „Пирин“, който разпалва духа на публиката на всички сцени, на които излиза в България и по света.

Очаква се в първото Пролетно надиграване Варна 2017 да се включат танцови състави от цялата страна. Те ще се състезават за награден фонд в размер на 6500 лв. С организирането на новия фестивал Grand Mall подкрепя инициативите на Община Варна по реализацията на проекта „Европейска младежка столица 2017“.

Още събития

Може би ще посетите