Ноември
24 петък

Фестивал на виното: "Дефиле на младото вино" 2017

пт, Ноември 24, 2017 - нд, Ноември 26, 2017
Старият град, Пловдив

Описание

Рай на виното в Пловдив

Осмото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ ще се проведе тази година в Пловдив, организирано от местния съвет по туризъм. Любителите на виното ще могат да се насладят на програмата на мероприятието в дните между 24 и 26 ноември 2017 година и според данни на фестивала се очакват около 18 000 посетители.
festival_na_vinoto_2017_4

Първото издание на фестивала е през 2009 година и оттогава се радва на небивал интерес. Тази година дегустациите ще се помещават във възрожденските  къщи – музеи, ресторанти и галерии в Стария град. Мероприятието през цялото време ще бъде съпровождано от атрактивни събития като огнени спектакли, танцови атракции, изложби и филмови прожекции, на които посетителите ще се наслаждават напълно безплатно.

vinoto

 

subitie

Като част от програмата е и събитието  „Вечер на майсторите на виното”, на което ще наградят най-добрите млади бели, червени и розе вина. Награди очакват и посетителите, които са дегустирали и попълнили анкета относно вината. Дегустациите се заплащат чрез жетони, срещу всеки от който, получавате една дегустация. Винопроизводителите подготвят свое собствено представяне и брандиране.

festival_na_vinoto_2017_3

Целта на фестивала „Дефиле на младото вино“ е да популяризира и утвърди българското вино като продукт, да предостави на винопроизводителите възможността да комуникират с крайния потребител,както и  да представят и продадат своето производство.

За повече информация следете събитието във Facebook.

 

Още събития

Може би ще посетите
ср, Юли 17, 2024
София, Парк Военна академия "Г.С.Раковски"