Търговско-промишлена палата Стара Загора, OINORAMA, Община Стара Загора

Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“ – Стара Загора

Уникалният „Фестивал на виното и културното наследство Августиада“ ще се проведе за шести пореден път в Стара Загора  в сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора.
Защо Августиада? Защото Августа Траяна е едно от древните имена на град Стара Загора, която се гордее с великолепната мозайка Дионисиево шествие. Това е уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието. В региона традициите, свързани с виното, са издигнати в култ от дълбока древност и са запазени до днес.
Целта на този традиционен фестивал, провеждан ежегодно през октомври, който е част от Празника на града, е да се срещнат винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина. Желанието е да се създаде устойчива туристическа атракция, с която да се привлече вниманието към културно-историческото наследство на Стара Загора не само на жителите на града, а и на гости и туроператори от страната и чужбина.
По време на изложението „Августиада 2018“ посетителите ще могат да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания, да се докоснат до кулинарното изкуство на водещи български шеф-готвачи, да закупят сувенири с бранда на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. Не на последно място те ще могат да разгледат Регионален исторически музей – Стара Загора.

Подобни събития
Разгледайте