Февруари
09 петък

Фестивал на виното и любовта - с.Делчево

пт, Февруари 09, 2018 - сб, Февруари 10, 2018
с.Делчево, Гоце Делчев

Описание

Пиринското село Делчево отново ще отпразнува Трифон Зарезан с двудневен фестивал.  По традиция празника се отбелязва с пресъздаване на „Делчевска сватба“, традиционното „зарязване на лозята“ и Конкурс за домашни вина.

Традиционният зимен фестивал в гоцеделчевското село Делчево ще се проведе на 9 и 10 февруари. Събитието ще започне с традиционния конкурс за най-добро вино, а на следващият ден със зарязване на лозите ще бъде отпразнуван празника Трифон Зарезан. И тази година в музикалната програма ще участват различни фолклорни групи от региона и кукери.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия се съпътства с дегустацията.

Делчево е разположено в полите на Южен Пирин и е прекрасна дестинация за екскурзии, планинарство, разходки с велосипеди, алтернативен туризъм и езда. Еко пътеките около селото пазят заслони, чешми, огнища, букова вода, живописни поляни и водопади. Съхранените архитектурни и исторически забележителности, както и местните традиции и култура привличат все повече туристи и почитатели.

zapochva-praznikyt-na-vinoto-v-selo-delchevo-283408 wine sudjuk-wine-hlqb 5.Празник-на-виното-Делчево 0223-biovino2-219365-810x0

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати