Февруари
04 събота

Фестивал на виното и любовта - с.Делчево

сб, Февруари 04, 2017 - нд, Февруари 05, 2017
с.Делчево, Гоце Делчев

Описание

Пиринското село Делчево отново ще отпразнува Трифон Зарезан с двудневен фестивал на 4-ти и 5-ти февруари 2017г.  По традиция празника се отбелязва с пресъздаване на „Делчевска сватба“, традиционното „зарязване на лозята“ и Конкурс за домашни вина.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия ще бъде на 4-ти февруари, дегустацията започва в 14:00ч. в Делчовския хан. Всички, желаещи да се включат в конкурса трябва да предоставят своето вино или ракия до 12:00ч. на 2-ри февруари на едно от следните места:

– Селскостопанската аптека на Сергей Караилиев, която се намира на Кооперативния пазар в гр. Гоце Делчев
– При Сирма Бошкилова – павилиона за вестници
– На място в кметството на село Делчево

На 5-ти февруари в местността „Баира“ от 10:30ч. ще се извърши и „зарязването на лозята“, в  което ще участва и кмета на Община Гоце Делчев – Владимир Москов. От 11:00ч. на площада на селото ще има и музикална програма с участието на местни изпълнители и групи.

Делчево е разположено в полите на Южен Пирин и е прекрасна дестинация за екскурзии, планинарство, разходки с велосипеди, алтернативен туризъм и езда. Еко пътеките около селото пазят заслони, чешми, огнища, букова вода, живописни поляни и водопади. Съхранените архитектурни и исторически забележителности, както и местните традиции и култура привличат все повече туристи и почитатели.

Ако не искате да изпускате как на площада в Делчево се лее вино, организаторите са подсигурили превоз, който тръгва в 9:00ч. от паркинга при бившия магазин „Валан“ в гр. Гоце Делчев.
zapochva-praznikyt-na-vinoto-v-selo-delchevo-283408 wine sudjuk-wine-hlqb 5.Празник-на-виното-Делчево 0223-biovino2-219365-810x0

Още събития

Може би ще посетите
пт, Април 19, 2024
София