Юни
05 събота

Rose Wine Expo, Казанлък

сб, Юни 05, 2021 - нд, Юни 06, 2021
НЧ ”Искра” , Казанлък

Описание

ROSE WINE EXPO KAZANLAK се провежда в Казанлък в началото на юни и винаги съвпада с датите на красивия Празник на розата.

Фестивалът съчетава национален конкурс „Златен киликс” за най-добрите розета на България, търговско изложение на утвърдени и нови винопроизводителни. Богатата артпрограма, съпътстваща фестивала, следва идеята на древните тракийски орфеади и обединява в себе си изкуствата: музика, танц и винорел – живопис с вино. В дните на  събитието щедро се предоставя възможност за  изяви на млади и самобитни творци и таланти от региона.

Националният конкурс „Златен киликс”  оценява актуалната  реколта вина „розе“ от страната, защото точно това специално вино олицетворява  идеята за  претворяване  традициите на древната тракийска винена култура в модерна продуктова концепция, като представя производители от всички винени области на България.

Кой ще вземе „Златният киликс“?!

На фона на пълната концентрация на събития в София, похвално е, че Казанлък успешно промотират и осъществяват своя винен фестивал. Едва ли има по емблематично и подходящо място за напитката с фин оттенък на розов цвят. Деликатността на розето се свързва с младостта, чистота и безгрижието. Rose Wine Expo е част от големите тържествата в чест на розобера в Долината на тракийските царе.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София