НЧ ”Искра”

Х Фестивал на виното Розе – Rose Wine Expo, Казанлък

2020Неопределена през
Юни
НЧ ”Искра” (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Десетото поредно издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK се провежда в Казанлък в началото на юни и винаги съвпада с датите на красивия Празник на розата.

Фестивалът съчетава национален конкурс „Златен киликс” за най-добрите розета на България, търговско изложение на утвърдени и нови винопроизводителни предприятия от страната/чужбина и гурме-зона за наслада на сетивата с представяне на иновативни  хранителни и природни продукти, партниращи си с виното или негови производни. Богатата артпрограма, съпътстваща фестивала, следва идеята на древните тракийски орфеади и обединява в себе си изкуствата: музика, танц и винорел – живопис с вино. В дните на  събитието щедро се предоставя възможност за  изяви на млади и самобитни творци и таланти от региона.

Националният конкурс „Златен киликс”  оценява актуалната  реколта вина „розе“ от страната, защото точно това специално вино олицетворява  идеята за  претворяване  традициите на древната тракийска винена култура в модерна продуктова концепция, като представя производители от всички винени области на България.

Подобни събития
Разгледайте