Юни
05 сряда

Фестивал на виното Розе – Rose Wine Expo, Казанлък

ср, Юни 05, 2019 - ср, Юни 05, 2019
НЧ ”Искра” , Казанлък

Описание

Девето поредно издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2019 г. ще се проведе в Казанлък в залите и градина на НЧ ”Искра” под мотото: DRINK PINK@THINK PINK R-evolution. Форматът се провежда всяка година през месец юни и винаги съвпада с датите на красивия Празник на розата.

Фестивалът съчетава национален конкурс „Златен киликс” за най-добрите розета на България, търговско изложение на утвърдени и нови винопроизводителни предприятия от страната/чужбина и гурме-зона за наслада на сетивата с представяне на иновативни  хранителни и природни продукти, партниращи си с виното или негови производни. Богатата артпрограма, съпътстваща фестивала, следва идеята на древните тракийски орфеади и обединява в себе си изкуствата: музика, танц и винорел – живопис с вино. В дните на  събитието щедро се предоставя възможност за  изяви на млади и самобитни творци и таланти от региона.

Националният конкурс „Златен киликс”  оценява актуалната  реколта вина „розе“ от страната, защото точно това специално вино олицетворява  идеята за  претворяване  традициите на древната тракийска винена култура в модерна продуктова концепция, като представя производители от всички винени области на България.

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София