Euro Folk Academy, ДМТ"Константин Кисимов", Община Велико Търново, Event Vacation, Под егидата на: Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF

Фестивал на градските, туристическите и патриотичните песни „Песни за душата“

2022Неопределена през
Май
Велико Търново (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Фестивалът на градските, туристическите и патриотичните песни „Песни за душата“ се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави, са под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални телевизии „Travel TV“ и „Родина ТВ“, както и по Internet телевизия „EuroFolkTV“. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикалните празници “Евро фолк“- Светът е телевизия” за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Подобни събития
Разгледайте