Април
23 събота

Фестивал на детския танц „Бялата лястовица“

сб, Април 23, 2016 - сб, Април 23, 2016
Генерал Тошево, Генерал Тошево

Описание

В град Генерал Тошево ще се проведе Фестивал на детския танц „Бялата лястовица”. Той ще се състои на 23 април в Народно читалище „Светлина 1941”,а началото ще бъде поставено в 11:00 часа.

Събитието има за цел да покаже оригинални тематични и сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство – фолклорни танци, танцово шоу, модерен танц, характерни танци и латино шоу  – и да бъде поле за изява на деца и млади таланти в тази сфера. Участие могат да вземат танцови школи, младежки домове, читалища, училища и други.

Фестивалът има конкурсен характер, а танцьорите имат възможност да се изявят в няколко стила : модерен балет – съвременни танци; характерни танци; танцово шоу; латино шоу; народни танци. Участниците ще бъдат разпределени във възрастови категории и оценени от компетентно жури. Танците ще се съревновават помежду си в направление и възрастова група, без значение какъв е броят на участниците, т.е. – ще бъде оценяван танца, като произведение.

Връчват се индивидуални награди : най – малък участник; талант „бялата лястовица”; най – добра хореография. Присъждат се и диплом – I, II и III място за всички възрастови групи и стилове, както и грамоти и предметни награди за всички участници.

Още събития

Може би ще посетите