Фестивал на детското творчество „Видовденчета“ – гр. Брезник

202120Нед
/06
гр. Брезник (карта)
ВХОД
СВОБОДЕН

Фестивал на детското творчество “Видовденчета” събра стотици посетители и десетки участници на Бърдото край Брезник. Празникът ще бъде открит на възстановената сцена, на която преди десетилетия се е провеждал Граовския събор “Видовден”.

Тази година „Видовденчета“ се завръща!
Болести е имало през цялата човешка история. И предците ни са се справяли с тях по начини, доказали силата си във времето. На тазгодишното издание на „Видовденчета“, ще ви разкажем, изпеем, изтанцуваме и изиграем някои от тях. Защото уроците на миналото трябва да преходят в бъдещето. И единственият начин да го направим, е да ги поверим на децата. Те ще ги научат и ще ги предадат обратно на техните деца. За да останем.
А всички вие, скъпи приятели, запомнете и запазете деня 20 юни 2021 година (неделя). Тогава, съвсем символично, след предходният ден (Черешова задушница) на почитане на мъртвите, ще празнуваме живота и вечното му завръщане, живата вида вода и победата над болестта. Ще празнуваме така, както само тукашните хора го могат. Ще празнуваме чрез децата си на фестивала на детското творчество „Видовденчета“.
Подобни събития
Разгледайте