Август
30 петък

Фестивал на игрите и изкуствата, Бургас

пт, Август 30, 2019 - нд, Септември 01, 2019
Флора - Морската градина, Бургас, Бургас

Описание

ФЕСТИВАЛ НА ИГРИТЕ И ИЗКУСТВАТА е за всички, които обичат свободата, природата и изкуството, за онези, които искат да разчупят „рамката“ и да покажат своята творческа същност без милост и предразсъдъци, спортен дух и хъс, но най-вече обичат да се забавляват.
Датите не са случайни – последните дни на лятната ваканция за учениците, последният топъл летен месец, които трябва да бъдат изпратени подобаващо – с щури игри, нестандартни уъркшопове, хубава музика, пленер на открито, отворен за всички, които търсят вдъхновение от морето и лятото, различни стилове танци и спорт.
Фестивал на игрите и изкуствата ще бъде и парад на изкуството, който ще завърши с маскарад.
Имаме място и роля за всички – за онези, които обичат да създават със собствените си ръце маски, сценични костюми, и за онези, които обичат да изнасят пърформанси (танцьори, артисти, музиканти, пърфомъри), и за онези, които просто искат да “дадат едно рамо” в името на идеята.
През трите дни на фестивала планираме богата и различна програма, наситена още от сутринта с изпълнения и пърформански на открито, творчески работилници, демонстрации и спортни надпревари.
Angry Birds на живо – Тази игра завладя далеч не само малчуганите, но и възрастните. Ще стреляме с прашки боядисаните в нашите работилници стари кутии, преобразени в гневните птици.
Състезание с чували – Децата обичат да се движат. А по този начин не само ще изгорят много енергия, но и ще се смеят и забавляват много по време на надпреварата.
Направи СЛАЙМ – УЪРКШОП за нашумелите сред младите слаймове /безопасни желета/
Домино с дървени дъски
Направи кукла – Уъркшопове за кукли
Игра с щипки – стандартна гоненица с щипки
Пленер с акварели – рисуване на 5 метрово платно
Рециклирай и бъди арт – боядисване на пластмасови бутилки и създаване на фигури от тях,
Направа на големи картини от ненужни вещи
Поправи старите играчки – кампания по набиране на стари играчки и ремонтирането им
Работилничка за правилно изговаряне на думите със специален гост логопед
Не се сърди човече с живи фигури
Хвани рибката и спечели – децата ще ловят дървени рибки, като всяка ще носи определен брой точки
Сапунена работилница
Идеята ни през трите дни на фестивала е да дадем платформа и на всички онези улични творци и музиканти, които никога не влизат под светлините на прожекторите.
Ще има байк демонстрации, зумба флашмоб, канго джъмп демонстрации, футболни демострации и турнир и други…
Целта е да „подарим“ на учениците три незабравими дни в края на лятната ваканция и да ги заредим с нови сили и енергия за следващата учебна година. Да им покажем, че за въображението няма граници и то може да бъде използвано във всички учебни дисциплини, даже и „най-скучните“. Ще организираме конкурс за картина на тема „Най-прекрасната лятна ваканция“, а най-талантливите ще бъдат оценени от авторитетно жури.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София