Март
31 сряда

Фестивал на идеите за Европа - София

ср, Март 31, 2021 -
къща-музей "Андрей Николов", София, София

Описание

Фестивал на идеите за Европа – София се организира от центъра за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов”. По време на фестивала популярни европейски и български имена от различни сфери ще представят и обсъдят бъдещето и развитието на Европейския съюз.

Програмата на Фестивал на идеите за Европа – София включва лекции на международно признати автори и експерти и дебати по водещите теми от европейския дневен ред с българско участие. Представители на различни политически групи ще бъдат поканени на публично достъпни разговори под формата на куизове. В рамките на тези разговори ще представят своите визии за развитието на ЕС и България в европейски контекст.

Целта на инициативата е да предизвика задълбочен, свободен и отворен разговор. Този разговор ще е на теми, ключови за бъдещето на ЕС. Наравно с водещи публични имена ще участват и заинтересовани български граждани. Достъпът до всички планирани събития е напълно отворен и безплатен. От участниците ще бъде изисквана единствено предварителна регистрация поради ограничени места.

Фестивалът на идеите за Европа е единствена по рода си инициатива, която ще даде възможност на всеки заинтересован гражданин да получи информация по най-важните въпроси. Въпроси, които ще очертаят бъдещия облик на Европейския съюз и България в следващите години.

Проектът се изпълнява с подкрепата на Европейския парламент (ЕП).

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

 

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати