Август
31 Пон

Фестивал на историческото наследство "Варварски събор" - Хоталич 2020

пн, Август 31, 2020 -
Крепост Хоталич, Севлиево, Севлиево

Описание

Варвари от всички страни… въоръжавайте се!
През септември крепостта Хоталич в гр. Севлиево ще даде за трети път подслон на свободните народи. Траки, даки, скити, готи, келти, хуни и монголи още веднъж ще се сберат, за да съживят култури, потънали в забравата на вековете. Ще се демонстрират одежди и снаряжение, бойци ще мерят сили, дамите им ще блестят в красота и гордост, ще се воюва, ще се пирува и ще се празнува. И всеки, който се присъедини, ще си тръгне с дар!
Горите и степите на Стария свят са непривично оживени това лято. Чукове блъскат стоманата, игли извезват приказни везма, страховити бойци премерват сили, стрели летят с писък, гроздето, с мечта за лудост, налива сладък сок, децата не намират покой в трескаво нетърпение…
Защото всички знаят:
Време е за ВАРВАРСКИ СЪБОР!

Фестивалът на историческото наследство „Хоталич“ се провежда в едноименната средновековна крепост край Севлиево. И тази година фестивалът е под надслов „Варварски събор“. В рамките на фестивала ще станете свидетели на древни обреди, занаяти и умения, които ще получат нов блясък сред дрънкане на оръжие и наслоено през вековете недоверие. Далеч, отвъд хоризонта, могъщият Рим ще следи с тревога зараждащия се съюз и ще опитва да го разбие в зародиш. Шатрите си ще разпънат траки, даки, келти, готи, скити, хуни и всеки, който се отзове на повика за общ събор. Всеки народ ще забие знамето си на свещена земя, ще демонстрира своите оръжия, облекло, бойни умения, занаяти и ритуали. Ще търгува, празнува и воюва. Дали племената ще стигнат до сговор или далечните пръсти на Вечния град ще успеят да всеят раздор сред тях?

Фестивал на историческото наследство „Хоталич“ се организира от Община Севлиево, Исторически музей Севлиево и Сдружение за исторически възстановки ДУКС Антика.

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати