Октомври
13 събота

Фестивал на кестена, село Коларово

сб, Октомври 13, 2018 - сб, Октомври 13, 2018
площада пред читалище „Яне Сандански“, село Коларово, Община Петрич

Описание

По време на фестивала може да се насладите на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора. Всяко населено място разположено в полите на планина Беласица, се представя със своя уникална шатра, на която са изложени вкусни ястия, занаятчийски и други продукти, характерни за селото. Програмата включва фолклорен концерт, маршрути в планината, игри и забавления за малки и големи базирани на местния фолклор, кестените, природата и културата от района на Природен парк „Беласица“.

„Фестивал на кестена“ се организира всяка есен от 2012 г. от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с активното участие на кметовете и читалищните секретари на  т. нар. Подгорски села към Община Петрич. Провежда се в село Коларово, община Петрич, на площада пред читалище „Яне Сандански“.

Събитието се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите, съвместно с Югозападното държавно предприятие, община Петрич, Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пиринския туристически форум, с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села. За седма поредна година празника ще се осъществи благодарение и на подкрепата, която местните хора оказват.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София