Септември
21 петък

Фестивал на киселото мляко - култура и традиции

пт, Септември 21, 2018 - нд, Септември 23, 2018
Момчиловци, Смолян

Описание

Здравето, дълголетието, богатството и красотата на българската планина ще бъдат прославени във фестивала, посветен на киселото мляко – един уникален български продукт, който и според съвременната наука, и според отколешните традиции е извор на здраве и дълголетие. Магията на планината ще оживее във Фестивалa на киселото мляко – култура и традиции.
С цел популяризиране на магията „Родопи“ планина и феномена „Дълголетие“ се стартира Фестивал на киселото мляко – култура и традиции през 2015. Фестивалът всяка година се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Р България. Партньори на фестивала са – Община Смолян, Област Смолян, Кметство Момчиловци и т.н.
Основна цел на Фестивалa на киселото мляко – култура и традиции е да популяризира традициите за производство на кисело мляко и сирена, заедно със богатството на песенния и танцов фолклор, самобитността на родопските обичаи и автентичните родопски занаяти.

Една от най-обичаните български рок групи Б.Т.Р. ще разтърси сцената на фестивала в 22:00 ч. на 22-ри септември, след конкурса за красота „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко 2018“. През дните на Фестивала с. Момчиловци ще бъде средище на култа към киселото мляко и местните традиции.

Входът е СВОБОДЕН.

Още събития

Може би ще посетите