Август
31 вторник

Фестивал на киселото мляко - с. Момчиловци

вт, Август 31, 2021 -
с. Момчиловци, Смолян

Описание

Тридневното събитие ще бъде открито с церемония от организаторите и Китайска делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица.

Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала – националният конкурс за красота – „Мис Родопи“ с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките й ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Фестивалът на киселото мляко ще представи и фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала, Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, Атракционна алея с работилници за народни занаяти и Фото-шатра на Народната носия, както и забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Друг акцент в програмата е представянето на традициони родопски кулинарни специалитети от местни готвачи, както и на екзотичната китайска кухня, на които ще се насладят и посетителите.

Галерия

Още събития

Може би ще посетите
сб, Октомври 12, 2024
с. Лозен, София