Септември
21 събота

Фестивал на киселото мляко - с. Момчиловци

сб, Септември 21, 2019 - пн, Септември 23, 2019
с. Момчиловци, Смолян

Описание

Тридневното събитие ще бъде открито на 21.09.2019 г. с церемония от организаторите и Китайска делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy и други официални лица.

Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавият акцент в програмата на Фестивала – националният конкурс за красота – „Мис Родопи“ 2019 с награден фонд 8000 лв. Победителката ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките й ще посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Фестивалът на киселото мляко ще представи и фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала, Детска фестивална сцена с работилнички-творилнички, Атракционна алея с работилници за народни занаяти и Фото-шатра на Народната носия, както и забавни състезания за надпиване с айрян и надяждане с кисело мляко.

Друг акцент в програмата е представянето на традициони родопски кулинарни специалитети от местни готвачи, както и на екзотичната китайска кухня, на които ще се насладят и посетителите.

Още събития

Може би ще посетите