Ноември
29 сряда

Фестивал на китарата - Плевен

ср, Ноември 29, 2017 - нд, Декември 03, 2017
град Плевен, Плевен

Описание

 

Тази година, от 29 – ти  ноември до 3 – ти декември 2017г. ще се проведе Международен фестивал на китарата в Плевен. Събитието ще се състои от пет концертни вечери, които от своя страна ще включат в себе си: майсторски класове; конкурс в четири категории, разделен на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи; изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти; също така и някои допълнителни събития като музикална академия, национално турне с притежателите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи и семинар за преподаватели.

Фестивал на китарата

Четирите категории на конкурса са следните: музикални училища, музикални школи, китара и клас и свободна сцена.

Изявилите желание да се включат в майсторските класове, ще трябва да заплатят такса от 40 лева, с която ще могат да се включат само при един преподавател. Местата в класовете са ограничени, а преподавателите са следните: Ерик Франсери, Клаудио Ливиеро, Атанас Уркузунов, Нено Мунитич, Ливиу Геургеску, Габриел Бианко, Стела Динкова, Росен Балкански, Дарко Багенски, Никола Монтела, Божана Павлова и Екатерина Икономова.

Фестивалът се организира с помощта на Сдружение „Изкуството до мен” и Читалище „ЛИК – 1959” и ще бъде излъчен на живо, чрез онлайн платформите на Международен фестивал на китарата –  Плевен.

фестивал на китарата

 

 

За fest-bg.com: Николета Чапанова

 

Още събития

Може би ще посетите
пт, Април 19, 2024
София