Юни
25 петък

Фестивал на лешояда/Леш фест - Г. Маджарово

пт, Юни 25, 2021 - нд, Юни 27, 2021
Природозащитен център Източни Родопи в Маджарово

Описание

С тридневен Фестивал на лешояда/Леш фест ще отбележим края на проект „Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите“. Фестивалът ще се проведе в периода 25- 27-ми юни (от петък до неделя включително) в Природозащитен център Източни Родопи в Маджарово.
С aтелиета, работилници, презентации, Диво кино, наблюдение на птици, дни на отворените врати и природозщитна изложба ще отбележим края на пет годишния ЛАЙФ проект. По време на фестивала ще представим и резултатите и постиженията ни от работата на екипа за проектния период.
За тематични творчески ателиета тази година ще с погрижат от Център АЛОС.
Петък:
В петък вечерта ще може да се насладим на някои от най-добрите филми за диви животни със специален лешоядски фокус. Част от фимите и видеата разказват за работата на екипа на По-диви Родопи и в рамките на проекта LIFE Vultures. Сред излъчените фимще ще са заглавията „Завръщането на лешоядите“, „Време за обяд“ и други. Oт петък в Природозащитен център Източни Родопи ще може да видите и обновената ни изложба „Властелините на Родопите“.
Събота:
11.-12 ч. Ателие „3D белоглав лешояд“
С помощта на екипа ще създадем 3D модел на белоглав лешояд, като по този начин ще запознаем децата със спецификите по формата и цветовете на застрашения вид птица.
14 – 15 ч. Ателие „Лешояд вкъщи“
Изработка на тематични разделители за книга и моливници. Ще създадем разделители за книга под формата на птичи пера и силуети на лешояди. По този начин ще запознаем децата с ролята на оперението, устройството на перото, спецификите в цвета на перата при различните видове лешояди. Всеки участник ще изрисува свой разделител за книга от картон.
15 -16 ч. Ателие „Ръцете ми са криле“
Ще създадем играчка лешояд със собствените си ръце.
Неделя
Интерактивна куклена миниатюра „Приказна мисия с Чародея“
Водени от чудатата старица с рижава коса и шарени джобове – куклата Чародея и актрисата Мануела, децата ще създадат /спасят собствена приказка за лешояда.
През цялото време в центъра ще са на разположение и табла с белоглав и черен лешояд и всеки ще може да се снима със таблата и да влезе в тялото или под крилата на любимия си лешояд.
Очаквайте скоро и повече подробности и пълна програма за събитието!

Още събития

Може би ще посетите
чт, Септември 05, 2024
Пловдив