Февруари
09 събота

Фестивал на мелнишкото вино "Златен грозд"

сб, Февруари 09, 2019 - нд, Февруари 10, 2019
Мелник, Сандански

Описание

Превърналият се в традиция „Златен грозд“ отново ще събере в Мелник ценители на вино от цяла България. Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция,а богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник. Специални гости на осмото издание на „Златен грозд“ ще бъдат Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“, и талантливите Светла Дукатева и Цветелина Веселинова, които завладяха сърцата на жури и публика на фестивала „Пирин Фолк“ през 2017 и 2018 г.

На 9 и 10 февруари производителите на домашно вино участват в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Всеки, който желае да провери качествата на вината от реколта 2018 г. предоставя от продукцията си.

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се провежда ежегодно в Мелник, като програмата на празника е богата, а дионисовата напитка е с неповторим вкус.

На фестивала може да очаквате да дегустирате разнообразни вина от избите в района.. Всички гости могат и безплатно да опитат от мелнишкото вино, от което дори Чърчил е пил някога. Може да опитате от уникалното за района грозде – Широка Мелнишка.

Заповядайте да опитате от най-добрите вина в района и да се насладите на фолклорна програма, която представя традициите в Мелник.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора