Януари
31 Неделя

Фестивал на мелнишкото вино „Златен грозд“ ОТМЕНЯ СЕ

нд, Януари 31, 2021 -
Мелник, Сандански

Описание

Превърналият се в традиция „Златен грозд“ отново ще събере в Мелник ценители на вино от цяла България. Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция, а богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник.

Производителите на домашно вино участват в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Всеки, който желае да провери качествата на вината от новата реколта предоставя от продукцията си.

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се провежда ежегодно в Мелник, като програмата на празника е богата, а дионисовата напитка е с неповторим вкус.

На фестивала може да очаквате да дегустирате разнообразни вина от избите в района. Всички гости могат и безплатно да опитат от мелнишкото вино, от което дори Чърчил е пил някога. Може да опитате от уникалното за района грозде – Широка Мелнишка.

Заповядайте да опитате от най-добрите вина в района и да се насладите на фолклорна програма, която представя традициите в Мелник.

Още събития

Може би ще посетите